torsdag, juni 28, 2007

Det är viktigt att veta vad som är viktigt

DN's vetenskaps del har låtit låna två stora nyheter från den erkända tidningen Science. Den ena av dessa är att en Amerikans forskare påstår sig snart kunna skapa konstgjort liv. Något som måste ses som en revolutionerande upptäckt.

Den andra nyheten är att man äntligen har lyckats kartlägga tamkattens stamträd.

Det är viktigt att veta vilka nyheter som är viktiga. Fast en katt skulle nog se sitt stamträd som viktigare än någon annan nyhet.

måndag, juni 18, 2007

Meningen med livet. Sprit och sex. I alla fall om man ska tro de största kvällstidningarna. Eller kanske så är det bara det som säljer bäst.

fredag, juni 01, 2007

De vise har talat

I en artikel på DN Debatt har ett antal namnkunniga politiker med Alf Svensson, Thorbjörn Fälldin och Ingegerd Troedsson i spetsen på ett klart och logiskt sätt förklarat varför bögar och flator inte skall få gifta sig. De förklarar att samkönat äktenskap strider mot det "biologiska faktum att äktenskapet i grunden är en institution som syftar till reproduktion". När nu så namnkunniga politiker, för att inte tala om en före detta statsminister nu sagt hur det skall vara så är det ju självklart att vi myste lyssna och lyda.

Äktenskap skall vara till för reproduktion, och i logikens namn borde även samkönade men sterila par förbjudas att ingå äktenskap, liksom självklart kvinnor som genomgått klimakteriet. Trotts allt kan inte äldre kvinnor få barn, så självklart borde dessa inte få hota det heliga äktenskapet genom att gifta sig.

Ja det är faktiskt det här som Alf Svensson, Thorbjörn Fälldin och resten av artikelförfattarna säger. Men man undrar ju om det var det som de tänkte när de skrev artikeln. Själv får jag direkt associationer till en bunt gamla politiska mumier, kvarlevor från ett annat millennium som nu reser sig ur sina kryptor för att försvara det heligaste.

Tyvärr för dessa ädla politiker, finns det ett hål i deras argumentation som är stort nog för att man skall kunna segla en oljetanker genom det. De har in, på något sätt, kunnat förklara varför ett samkönat par inte borde få ingå äktenskap. Bara för att barn kan bli till i ett heterosexuellt äktenskap betyder ju inte det att samkönade par inte ska få ingå äktenskap. För trotts allt, så vida man inte vill vara konsekvent i sin inställning till att äktenskapet är till för reproduktion och därmed just förbjuda sterila par och kvinnor efter klimakteriet att gifta sig, ja då kan man inte hävda att samkönade äktenskap skall förbjudas. Att göra så vore då inget annat än hyckleri, och enda motivationen för att göra det skulle var just homofobi, inget annat.